Lygumų slidžių apkaustai  

Rodoma 1 - 8 iš 8 prekių

Rušiuoti pagal:

Yra sandėlyje
Gamintojas

Pagrindinė taisyklė renkantis apkaustus lygumų slidėms yra paprasta. Jūsų slidinėjimo batų ir apkausto tarpusavio tvirtinimo standartas turi būti toks pat. Pagrindinės tvirtinimo sistemos yra NNN (New Nordic Norm) ir SNS (Salomon Nordic System). Šios sistemos tarpusavyje nėra suderinamos.

NNN tvirtinimo standarto batų padai turi vietą sukabinimui prie bato nosies ir du griovelius, kurie sutampa su to paties standarto apkaustų bėgeliais. Skirtingi gamintojai NNN tvirtinimo būdą pervadino PROLINK arba TURNAMIC. Todėl batams NNN padais puikiai tiks Turnamic apkaustai. Reikia atkreipti dėmesį, kad NNN BC batų padai panašios konstrukcijos, bet grioveliai gilesni ir tinkami tik platesniems NNN BC apkaustams.

SNS tvirtinimo standarto batų padai turi vieną griovelį, einantį išilgai batų pado ir vieną arba du strypus sukabinimui prie bato nosies. SNS Profil batai turi vieną, o SNS Pilot – du strypus. Šio tvirtinimo standarto batai tinkami tik analogiško standarto apkaustams.
Jei įsigijote lygumų slides su apkaustais, tereikia priderinti tinkamus batus. Tačiau jei slidės be apkaustų, svarbu pasidomėti jų tvirtinimo būdais. Apkaustai gali būti tiesiogiai prisukami prie slidžių arba tvirtinami ant sumontuotos platformos. Todėl svarbu atkreipti dėmesį, kokiai platformai (NIS ar IFP) apkaustai skirti.

Dabar yra gaminami apkaustai, kurių padėtį ant slidžių galima reguliuoti nepermontuojant. Bet kada galite paslinkti juos į priekį, kad pagerintumėte slydimą, arba atgal, kad padidintumėte slidžių sukibimą su sniegu.

Vienuose apkaustuose slidinėjimo batas fiksuojamas mechaniškai rankomis. Kituose yra automatinis fiksavimo mechanizmas, kai tereikia įlipti į apkaustą nesilenkiant. Itin patogus automatinis režimas yra mėgstamas tų, kurie slidinėja pramogai, o mechaninis fiksavimo būdas skirtas treniruotėms ir varžyboms, atlaiko dideles apkrovas.

Čiuožėjo ir klasikiniai apkaustai skiriasi amortizatoriaus, kuris fiksuoja batą, gumos standumu. Klasikiniuose apkaustuose amortizatorius yra minkštas, kad netrukdytų pėdos darbui. Ant čiuožėjo apkaustų – standus, kad pritvirtintų slidę slydimo fazėje ir neleistų jai kabėti ore.
Apkaustų lygumų slidėms pasirinkimas išties didelis. Ir įprasta sakyti, kad jie didelės įtakos slidinėjimui neturi. Taip yra tuomet, kai apkaustų dydis tinkamas slidėms, o svoris, konstrukcija ir kontrolės lygis atitinka slidinėjimo stilių bei įgūdžius. Todėl renkantis apkaustus lygumų slidėms, specialisto patarimai tikrai pravers.

Kur geriausia pirkti lygumų slidžių apkaustus?

Jei nusprendėte įsigyti lygumų slidžių apkaustus, labai kviečiame jus pasikonsultuoti su mūsų patyrusiais žiemos sporto konsultantais. Tai galite padaryti mūsų fizinėje parduotuvėje, įsikūrusioje Ogmios mieste, Vilniuje, o perkant internetu – susisiekę nurodytais kontaktais skiltyje „Kontaktai”. Prekes, užsakytas internetu, galėsite atsiimti jau tą pačią dieną!

Taip pat siūlome nuomos bei serviso paslaugas beveik visam inventoriui, kuriuo prekiaujame.