Ledo ritulio pačiūžos  

Rodoma 1 - 6 iš 6 prekių

Rušiuoti pagal:

Yra sandėlyje
Gamintojas

Ledo ritulininkams žaidimo metu tenka atsitrenkti į sienelę, susidurti su kitais žaidėjais, nukentėti nuo lazdos ar ritulio. Todėl ledo ritulio pačiūžų batų konstrukcija visų pirma skirta maksimaliai vyro pėdos apsaugai nuo smūgių. Kokybiškų pačiūžų batų išorinis sluoksnis gaminamas iš patvaraus plastiko su sustiprintomis pirštų ir kulno, net šoninėmis dalimis. Kuo kietesnis batas, tuo didesnė apsauga ir judesių kontrolė, tačiau pradedantiesiems itin kietas batas gali būti nepatogus ir apsunkinti mokymąsi. Nuo traumų papildomai apsaugo ir sustiprintas bato liežuvis. Tokio apavo pamušalas ir vidinis putplasčio sluoksnis ne tik užtikrina patogumą, tačiau kartu su išoriniu, atlieka įtvaro funkciją. Itin patogu, jei bato vidus pagamintas iš specialios medžiagos, išsiformuojančios pagal pėdą.

Ledo ritulyje svarbu greitis ir manevringumas, todėl ledo ritulio pačiūžų ašmenys yra trumpesni, lengvesni, užapvalintais kraštais, be dantukų priekyje. Ši pavažų forma leidžia greitai čiuožti ir sustoti, itin lengvai apsisukti ir keisti čiuožimo kryptį. Pavažos prie bato tvirtinamos specialiais plastikiniais laikikliais. Jos gali būti keičiamos arba vientisos su laikikliu. Keičiami ašmenys paprastai naudojami gaminant pusiau profesionalias ir profesionalias pačiūžas. Iš ypač tvirto plieno pagamintos vyriškos ledo ritulio pačiūžų pavažos ilgiau tarnaus, jų briaunos negreit atšips.

Jei ledo ritulio pačiūžas naudosite profesionaliai, pravartu atkreipti dėmesį į pavažų formą ar kitaip – išlenkimo kampą. Mažiau išlenktas ašmenų profilis mažiau liesis su ledu nei išlenktas. Mažesnis kontaktas su ledu suteikia didesnį manevringumą ir pagreitį įsibėgėjant, bet taip pat labiau įsiskverbia į ledą, o tai reiškia mažesnį didžiausią greitį ir didesnį nuovargį. Didesnis kontaktas su ledu padidina didžiausią greitį ir stabilumą, tačiau sumažina judrumą ir manevringumą. Nėra tinkamo ar netinkamo profilio, viskas priklauso nuo asmeninių pageidavimų ir čiuožimo stiliaus.

Ledo ritulio pačiūžos aktyviam laisvalaikui

Ledo rituliui pačiūžos – tai apsauga, greitis ir staigūs posūkiai, todėl jos puikiausiai tinka ne tik žaisti ledo ritulį, bet ir tiesiog smagiai leisti laiką ant ledo. Tik renkantis modelį svarbu atkreipti dėmesį į pačiūžų batų patogumą ir gamintojo rekomendacijas dėl minimalių temperatūrų, kuriomis jas galima naudoti. Pavyzdžiui pradedantiesiems, čiuožinėjimui lauke skirti modeliai pritaikyti neigiamai temperatūrai iki - 25 °C.
Jei ketinate pirkti pačiūžas ar turite klausimų, labai kviečiame pasikonsultuoti su mūsų patyrusiais žiemos sporto konsultantais! Tai galite padaryti mūsų fizinėje parduotuvėje, įsikūrusioje Ogmios mieste, Vilniuje arba susisiekę nurodytais kontaktais „Kontaktai” skiltyje. Įsigiję mūsų prekes internetu, parduotuvėje Ogmios mieste jas galėsite atsiimti iškart – kad ir tą pačią darbo dieną.