Dailiojo čiuožimo (figūrinės) pačiūžos  

Rodoma 1 - 18 iš 18 prekių

Rušiuoti pagal:

Yra sandėlyje

Klasikinis moteriškas batas su pakulne ir pavažos (vadinamieji ašmenys) su dantukais priekyje – tai dailiojo čiuožimo pačiūžos.
Šių pačiūžų batai ir ašmenys sukonstruoti taip, kad būtų galima atlikti šuolius, sukinius vietoje ar grakščius pasukimus puslankiu ir aštuoniuke.

Dailiojo čiuožimo (figūrinių) pačiūžų ypatumai

Figūrinių moteriškų pačiūžų batai yra ganėtinai standūs, kad įtvirtintų pėdą. Jų auliukas pakankamai ankštas, kad atremtų kulkšnį, bet būtų galima sulenkti koją sukantis ar pašokant. Tokia avalynė, pakankamai tiksliai atkartojanti pėdų formą, leidžia atlikti sudėtingus čiuožimo elementus, jaustis užtikrintai ir stabiliai ant ledo. Kietesni, geresnį kojos palaikymą suteikiantys dailiojo čiuožimo pačiūžų batai gaminami iš natūralios odos. Tokių pačiūžų kaina įprastai būna didesnė. Pačiūžos, kurių batai pagaminti iš dirbtinės odos kainuoja pigiau, bet ne taip stipriai įtvirtina koją. Tačiau jie yra patogesni ir puikiai atliepia čiuožinėjančių laisvalaikiui poreikius.

Dailiojo čiuožimo pačiūžų pavažos kniedėmis ar varžtais priveržiamos tiesiai prie bato. Jos akivaizdžiai skiriasi nuo ledo ritulio pačiūžų pavažų dėl priekyje esančių dantukų. Pavažų dantukai padeda atsispirti čiuožėjai atliekant šuolius ar sukinius. Ilgesni ir sunkesni ašmenys užtikrina tikslumą ir leidžia išpildyti tobulus pasukimus. Pradedančiajai figūrinės pačiūžos dažnai laikomos geru pasirinkimu, nes ilga ir dantuota pavaža padeda palaikyti pusiausvyrą, neleidžia čiuožėjai per daug palinkti į priekį ant ašmenų ar per smarkiai atsilošti.

Dailiojo čiuožimo pačiūžos – tai atrama, lankstumas ir tikslumas, bet ne didelis greitis. Žaisti ledo ritulį tokiomis pačiūžomis nerekomenduojama. Didelė tikimybė, kad judant itin greitai ir staigiai, dantukai įsikirs į ledą ir čiuožiantysis praras pusiausvyrą. Kitą vertus, „bedantėmis“ ledo ritulio pačiūžomis grakščių šuolių ar sukinių atlikti nepavyks.

Jei ketinate pirkti pačiūžas arba turite klausimų, labai kviečiame pasikonsultuoti su mūsų patyrusiais žiemos sporto konsultantais! Tai galite padaryti mūsų fizinėje parduotuvėje, įsikūrusioje Ogmios mieste, Vilniuje arba susisiekę nurodytais kontaktais, „Kontaktai” skiltyje. Įsigiję mūsų prekes internetu, parduotuvėje Ogmios mieste jas galėsite atsiimti iškart – kad ir tą pačią darbo dieną.